De Stap! We gaan het doen….

//De Stap! We gaan het doen….

De Stap! We gaan het doen….

Bronno: Eindelijk is het dan zover: ik ga mijn taak bij Mission Centre verwisselen voor een taak bij OMF, in de sloppenwijken van Manilla – de Filippijnen.

Joke: Beide geloven we dat het Gods wil is om op deze manier de Heer te dienen.  Mijn aandeel is om tijdens  Bronno’s afwezigheid voor het gezin en familie te zorgen. Wel hoop ik 1 keer per jaar mee te gaan om goed op de hoogte te zijn van de ontwikkelingen.

Het is begonnen met de zendingstocht naar de Filippijnen, om het werk in Oost Azie én OMF beter te leren kennen. Maar uiteindelijk heeft het ertoe geleid dat mijn grote wens in vervulling is gegaan: mijn geloof uit te dragen aan mensen in nood. Mensen die Christus nodig hebben om in hun geestelijke nood verandering te brengen. Maar ook, net als Jezus, waar mogelijk iets te kunnen bijdragen om in hun materiele nood verbetering te brengen.

Leven in de sloppenwijken  

De dagelijkse maaltijden bestaan meestal uit niet meer dan een beetje rijst en zout. De ruimtes waarin grote gezinnen wonen zijn meestel niet groter dan een ruime inloopkast. Maar naast deze lichamelijke armoede is er ook veel geestelijke armoede. Er is veel gebondenheid aan een leven in zonde en hulpeloosheid. Men weet niet hoe men eruit moet komen. Er zijn weinig kerken in de sloppenwijken en maar weinig christelijke organisaties die zich bezighouden met zending in deze wijken. Het is een bijna onbereikte groep. De maatschappelijke armoede zorgt voor veel geweld in de gezinnen en de gemeenschap. Overal zijn straatkinderen te zien. De intellectuele armoede zorgt voor veel schoolverlaters. Men denkt: de vicieuze cirkel is toch niet te doorbreken.

 Visie van Bukang Liwayway:

bewoners van de sloppenwijken begeleiden zodat zij de gemeenschap kunnen veranderen.

Als zij Christus leren kennen, zullen degenen die gevangen zitten in een lichamelijke, maatschappelijke, intellectuele en  geestelijke armoede daardoor een persoonlijke levensverandering ondergaan. Zij zullen zelf ook het instrument worden om hun gezinnen en de gemeenschap te betrekken in deze verandering.

 


Op dit moment zijn de voorbereidingen in volle gang:

 • afbouwen van het werk bij Mission Centre
 • overleg met de (nog niet volledige) Thuis Front Commissie
 • opbouwen van een achterban
 • Overleg met OMF

en zogauw daar tijd voor is:

 • verdiepen in Micro Business
 • en het voorbereiden op het eerste vertrek

Mocht u de folder nog niet ontvangen hebben, click dan hier om de folder te openen.

By | 2017-08-20T16:04:34+01:00 augustus 1st, 2011|Uncategorized|1 Comment

About the Author:

One Comment

 1. Margriet Muurling 11/10/2011 at 08:48

  Hoi Bronno en Joke,
  Gisteren per post jullie nieuwsbrief gehad. Nu gaat het toch eindelijk gebeuren. Gaaf en bijzonder! Heel veel zegen bij de stappen die jullie nu nemen. Ga met Hem!
  Groet en liefs van ons, Durk en Margriet

Comments are closed.