God werkt

God werkt

Deze eerste week heb ik besteed aan een tweede bezoek aan Casiguran. Anderhalf jaar geleden gaven we daar 2 weken computercursussen in Excel, en wel in 7 Barangays (dorpen), de Municipal (het gezamenlijke “gemeentehuis”) en een grote school.

 

Goed om te weten trouwens: het is allemaal begonnen met een biddende oma.

 
 
Vanwege de positieve respons hebben we een computerschool kunnen opzetten. Hiermee bereiken we ook de lokale bevolking met het evangelie. Het gevolg is dat er nu al 103 studenten zijn en de gemeente zich uitbreidt. 2 zendelingen gaan nu in dezelfde plaats werken om verder te bouwen op de ontstane contacten met de studenten. 
 
 
Livelihood in het platte land
 
Dinsdag was er een ontmoeting georganiseerd met het zendingsteam van ABBCOP uit Sorsogon. ABBCOP is een lokale zendingsorganisatie, en het team was geïnteresseerd in het Livelihood werk zoals we dat in Manilla vorm gaan geven. De vraag kwam of we bereid zijn hen te helpen om in Sorsogon en omgeving hetzelfde werk op te zetten.

Hun team is ook werkzaam onder de arme bevolking en zij lopen tegen dezelfde problematiek aan, dat alleen het verstrekken van een lening voor een business niet voldoende is. Sorsogon is wel meer gericht op landbouw en visserij (anders dus dan in Manilla), maar voor de rest is er veel overeenkomst in de problematiek (armoede, werkeloosheid enzovoort). 

Natuurlijk zijn we bereid ook daar te kijken wat we kunnen doen, maar helaas zal het naar verwachting niet eerder zijn dan eind 2013 voordat we hen hierin kunnen bijstaan. Het Missional Business Centre is nog pas in de ontwikkelingsfase. Goed dus om te bidden dat deze ontwikkeling succesvol mag verlopen en dat we een snel, maar toch gezond groeiproces door mogen maken.
 
 
Dankpunten
De bijzondere manier waarop God de computerschool ("computer"kerk) in Casiguran gezegend heeft: mensen die Christus aangenomen hebben dan wel interesse tonen voor het geloof. Maar ook gebed voor een diepgaander contact met de overige studenten.
De enthousiaste werkers van ABBCOP die alles opgegeven hebben om hun geloof uit te dragen aan de mensen in hun eigen land.
 
Gebedspunten
Kantoorruimte om het centrum op te kunnen zetten. Mogelijk wordt dit het gebouw van Bukang Liwayway in Welfareville, maar daar zal nog wel heel wat aan bijgespijkerd moeten worden (zie foto).
Voldoende financiën om het project definitief op te kunnen starten.
 
 
De natuur laat zijn kracht zien
In de Philipijnen is het nu de tijd van typhonen en overstromingen. Morgen zal het nog aardig heftig worden, maar gelukkig gaat het centrum van de typhoon nu voorbij aan de Philippijnen. Er kunnen de komende tijd nog wel meer van deze natuurverschijnselen verwacht worden.
 
 

 

By | 2017-08-20T16:03:25+01:00 augustus 2nd, 2012|Uncategorized|5 Comments

About the Author:

5 Comments

 1. Berty en Jan 12/08/2012 at 20:44

  Hallo Bronno ;
  Geweldig om op de hoogte te worden gehouden via deze site , we wensen kracht en zegen voor jou en de mensen waarmede je  samenwerkt . Zijn zegen wensen we je toe .
  Groet van berty en Jan.
   

 2. Annette Klijnsma 11/08/2012 at 11:04

  Ha Bronno!
  Wat een ontwikkelingen zeg! Prachtige uitvinding die biddende oma's en die computers! Sterkte met het natuurgeweld en een lieve groet, ook van Rob.
  Annette

 3. Je broertje 11/08/2012 at 10:08

  Hi broer, 
  gaaf om te zien wat er allemaal gebeuerd met de computerschool en de interesse in livelyhood. Mooi om te zien dat God het zegent!
  Knuffel!

 4. Billy de Jong 03/08/2012 at 16:18

  Hallo Bronno,
  Afgelopen zondag sprak Cees over vrucht dragen.
  Het klopt wel met wat je nu doet.
  Godszegen en sukses.
   

 5. celia 03/08/2012 at 09:26

  Lieve br/zr,
  Psalm 118:24 "Dit is de dag die de here gemaakt heeft; laten wij juichen en ons daarop verheugen."
  God geeft boven bidden en beseffen.
  Hij is veel groter en sterker dan alle natuurrampen.
   
  Zegengroet,
  Zr. Celia

Comments are closed.