Project gaat van start

//Project gaat van start

Project gaat van start

Business plan on paperOndertussen ben ik al 2 weken in Manilla na mijn bezoek aan Calapan (zie het laatste nieuws). Ons  projectplan – de opzet van het Missional Business Centre – is geaccepteerd door het BL team en door OMF. De komende week hopen we dit plan in de definitieve vorm te gieten, ook om uitgebreider bekendheid te geven aan het werk. Wil je hier meer van weten, dan kan je dit bij mij opvragen. 

Kantoor en werk
Felix is deze week als medewerker begonnen voor een aantal jaren. Als noodoplossing werken we de eerste 2 weken op mijn 'hotelkamer', maar we hebben nu een kantoorruimte tot onze beschikking waar we voor zo'n 4 maanden gebruik van kunnen maken. We verwachten over enige tijd te kunnen beginnen met de bouw van een derde verdieping op het gebouw van Bukang Liwayway (foto links) in het midden van de sloppenwijk:
 
 
In plaats van het reizen met de jeepney, met de bus en per voet, maak ik nu dankbaar gebruik van mijn motorbike (of bromfiets?). Het is even wennen aan de drukte op de straat, maar het maakt het allemaal wel veel eenvoudiger en effectiever. 
 
Samen denken en samen werken. 
Onze contacten zijn weer uitgebouwd met andere enthousiaste zendingswerkers hier in Manilla, met tientallen jaren ervaring. En opnieuw blijkt weer dat er een grote behoefte is aan een nieuwe aanpak waarbij evangelisatie en gemeentestichting samen gaat met praktische hulpverlening. Elke keer worden we bemoedigd door de positieve reacties van andere zendingswerkers.
Voor vrijdag 31 augustus hebben we een dag gepland voor 'brainstorming' met christenen uit kerken en van organisaties. Samen kijken we welke aanpak de beste mogelijkheden biedt voor de sloppenwijken. Ook bekijken we in hoeverre we kunnen samenwerken met organisaties die al werkzaam zijn op bepaalde gebieden, of het als noodzaak zien om met micro-businiess/livelihood aan de gang te gaan.
 
Ontwikkelingen
De komende tijd zal besteed worden aan het ontwikkelen van het juiste studiemateriaal, dat past bij de mogelijkheden en capaciteiten van de mensen in de slums. Hiermee willen we hen helpen om kleine bedrijfjes op te starten teneinde inkomsten te genereren. 
Daarna willen we aandacht besteden aan de financiering van het project. Met behulp van fondsen, gemeentes, het bedrijfsleven en particulieren zullen we wegen moeten vinden om het project mogelijk te maken. We hopen daarbij dat God de juiste mensen op onze weg brengt, maar ook dat het niet zoveel tijd en energie vraagt, dat andere zaken moeten blijven liggen. Van veel kanten is ons immers al gevraagd of we met dit plan op andere plekken kunnen bijspringen. Helaas verwachten we pas midden 2014 er ruimte voor te hebben om ook anderen buiten ons werkgebied bij te kunnen staan. 

Is dit wel echt zendingswerk?
Soms vraag je je wel eens af of dit zending is dan wel ontwikkelingswerk. In deze voorbereidende periode wordt de meeste tijd en aandacht besteed aan het uitbouwen van de contacten, ontwikkelen van de cursussen, creeren van een juiste omgeving, het verkrijgen van de financiën, onderwijs van de teachers en adviseurs en ga maar door. Het heeft wel wat weg van het neerzetten van een kerkgebouw, voordat je daarin kan samenkomen voor de aanbiddingsdienst. Daarom is het een bemoediging als de echte gemeentestichters aangeven dat hier juist zo'n behoefte aan is binnen hun werk. 
 
Groet van Bronno vanuit Manilla, en Joke vanuit Doetinchem.

 

By | 2017-08-20T16:03:14+01:00 augustus 18th, 2012|Uncategorized|Reacties uitgeschakeld voor Project gaat van start

About the Author: