Voor God is niets onmogelijk

//Voor God is niets onmogelijk

Voor God is niets onmogelijk

Het kantoorgebed is verhoord

Het leek er even op dat ons centrum in de sloppenwijk niet door zou gaan: de persoon die de handtekening moest zetten weigerde hieraan mee te doen. Het is mij nog niet helemaal duidelijk wie en wat hierin een rol speelde, maar het schijnt al een jarenlang slepend probleem te zijn. Wat kan je dan anders doen dan het voor God neerleggen samen met een groep van bidders….

En op een of andere manier liet God de dingen zo samenvallen dat de betreffende persoon niet meer anders kon dan zijn handtekening zetten – dus de verbouwing gaat beginnen! In de loop van de tijd hoop ik jullie daar meer foto's van te laten zien.

De gemeente als werkplaats

Ondertussen heb ik mij aangesloten bij de BreadCom church, en werd direct al ondergedompeld in hun werk. Zo "rolde" ik in een bijbelstudie met de nog geestelijk jonge broeders uit de sloppenwijk, waarbij voorgebouwd werd op de preek van die zondag. Dit was tevens een voorbereiding op hun bezoek deze vrijdag aan hun lotgenoten in de sloppenwijk. Ik ben met hen meegeweest en mocht ervaren hoe zij vol overgave deze boodschap weer uitdragen aan mensen die ervoor open staan, maar nog op zoek zijn.

Ook kinderwerk is een onderdeel van hun activiteiten:

Als je dan verteld aan deze mensen van de sloppenwijk over de plannen van MBC en hun enthousiaste reacties ziet, dan besef je des te meer dat het Gods werk moet zijn om deze mensen te kunnen helpen. Het zal niet zo eenvoudig zijn om in een situatie die zo hopeloos lijkt, hen iets te kunnen bieden wat ook practisch zijn uitwerking heeft.

Lokale medewerkers voor MBC

Ondertussen zijn er meerdere gesprekken geweest met potentiele medewerkers voor op ons kantoor. En een aantal gesprekken moeten nog gevoerd worden. Het is lastig om goed in te kunnen schatten waar b.v. de net afgestudeerde studenten toe in staat zijn. Als ik aan de andere kant kijk naar de gesprekken die er geweest zijn met mensen die al een heel stuk levenservaring hebben, actief zijn in gemeentestichting en geintersseerd zijn in deze rol, ben ik beniewd waar God dit naar toe leidt. Willen jullie bidden dat, als we binnenkort beslissingen hierover moeten nemen, God de juiste personen op de juiste plaats brengt?

Businessmensen en teachers

Diezelfde week mocht ik aanwezig zijn op een bijbelstude met Christelijke businessmen in Manilla. Mooi om te zien hoe het geloof voor ze leeft, wat ook bleek doordat het gesprek tijdends de bijbelstudie zo direct te maken had met de realiteit van hun eigen persoonlijke, dagelijkse leven.

Zelf zijn we bezig met de voorbereiding van een bijeenkomst voor potentiele onderwijzers voor de cursus die we opzetten, en voor de coaches (businessmensen) die de nieuwe ondernemers zullen gaan begeleiden. Meer weten daarover? De meeting is gepland over ongeveer 2 weken. Wil je bidden dat God de juiste mensen daarvoor op onze weg brengt?

Is dat arm of juist rijk?

Vandaag naar een uitreiking geweest van 14 studenten die de zendingsschool van MMP afgerond hebben en nu het zendingsveld op gaan. Het zijn mensen die de Here Jezus aangenomen hebben, nog steeds arm zijn en in de sloppenwijken wonen, maar nu als fulltime zendeling het veld ingaan: de sloppenwijken dus. Sommigen zonder dat iemand hen financiert, anders dan dat God daarin voorziet of mensen op hun weg brengt die hen willen ondersteunen. Het schijnt heel wat moeilijker te zijn om christenen van de middenklasse en de rijkere groep hiertoe te bewegen. God komt op voor de zwakken en armen, maar stelt ook juist hen aan als Zijn dienstknechten! Een zegen om onder hen te mogen werken.

 
Dankpunten Gebedspunten
Toestemming gebouw – Contacten binnen de gemeente – De eerste positieve reacties vanuit de sloppenwijken. Verbouwing – Medewerkers MBC – Teachers – Coaches – Voorbereiding studie materiaal 

Bedankt voor jullie medeleven, ondersteuning in gebed en op andere manieren. Groet, Bronno Mulder

By | 2017-08-20T16:06:45+01:00 februari 16th, 2013|Uncategorized|Reacties uitgeschakeld voor Voor God is niets onmogelijk

About the Author: