Calapan, Nederland, Afrika

Calapan, Nederland, Afrika

Na een aardige tijd ben ik weer in Calapan: het evalueren van 5 business plannen  als vervolg van onze trainingen. Maar met name plannen maken voor de toekomst.

Mangyan project 2018

De Mangyan people in de bergen behoort tot een groep die in de maatschappij achteruit geschoven zijn. 3 jaar geleden begonnen we met hen te trainen voor business en CCT verzorgde de training voor spaargroepen. Vol enthousaisme vertelden ze ons dat er nu 22 spaargroepen in de bergen zijn, wat nog uit moet groeien tot 100. Het doel is dat ze hierdoor leren dat het veel beter is eerst te sparen voordat je iets koopt, in plaats van toe te geven aan de leningen die hun steeds aangeboden worden. En als 2e: investeringen in bedrijfjes.

Het nieuwe plan is om nu, samen met MBC en CCT, PLTM (hun organisatie) te laten uitgroeien tot een business centrum die de boeren traint, nieuwe markten aanboort en door innovatie nieuwe mogelijkheden ontwikkelt voor de boeren in de bergen. Het fonds ‘Voice International’, is hier enthousiast over, met name omdat we opkomen voor de achtergebleven bevolking. Willen jullie bidden dat dit project geaccepteerd wordt, zodat we in staat zijn PLTM te ontwikkelen tot een stabiele organistatie en er een eind komt aan hun armoede? Al vanaf het begin hebben we de overtuiging dat God om een speciale reden hun op onze weg gebracht heeft.

Business in Calapan

In Calapan zijn we bezig geweest met de evaluatie van 5 business plannen. Het was bemoedigend om te zien hoe gemotiveerd deze mensen zijn, en hoe we hen mogen helpen om door middel van hun bedrijfje uit de armoede te komen. Sommige van deze bedrijfjes zullen best een moeilijke start hebben, maar met hun doorzettingsvermogen en Gods hulp zijn veel dingen mogelijk! Als entrepreneur groep, onder leiding van Pastor Abraham, gaan ze er samen tegenaan!

Welke dingen vind God belangrijk?

Deelname aan een conferentie van Stichting Micha

Micha 8:7

Zal de HERE welgevallen hebben aan duizenden rammen, aan tienduizenden oliebeken? … Hij heeft u bekendgemaakt, o mens, wat goed is en wat de HERE van u vraagt:niet anders dan recht te doen en getrouwheid lief te hebben, en ootmoedig te wandelen met uw God – film stichting Michah in de Filipijnen – 

Nederland – Afrika

Behalve de Filipijnen zijn we al een tijd geleden gestart met het trainen van een team om datgene wat we hier geleerd hebben, ook toe te kunnen passen in andere landen. Met een 5-tal trainers en adviseurs zijn we nu (bijna) klaar om dat als eerste te doen voor Tan-Kids in Tanzania. Voor Nigeria moeten we de fondsen nog bij elkaar krijgen.

GEBED: 1)Voor de Mangyan people is dit mogelijke plan voor 2018 iets wat ze nooit hadden durven verwachten. Laten we bidden dat alle deuren daarvoor open gaan zodat we dit samen kunnen realiseren. 2) De voorbereiding voor Tanzania.

DANKPUNTEN: 1) De trainingen die we mochten geven, onder andere in het gebied dat onder de Typhoon te leiden heeft gehad. 2) de businesses die hier voordeel uit putten 3) het feit dat we samen God aan het werk mogen zien!

Bedankt voor jullie meeleven. Bronno & Joke

By | 2017-09-06T09:05:27+01:00 september 6th, 2017|Business, Nieuwsbrief, Partners, Projecten, Training, Tussendoor nieuws (BLOG)|Reacties uitgeschakeld voor Calapan, Nederland, Afrika