Een nieuw experiment

Een nieuw experiment

Komende zaterdag beginnen we voor het eerrst met een “mentoring meeting”, een bijeenkomst van alle mensen hier in de buurt die onze business trainingen gevolgd hebben. Op het lijstje staan zo’n 35 (potentiele) entrepreneurs, 6 mentors, en een aantal VIP’ers.

Armoede is niet Gods bestemming voor jou

De reden voor deze nieuwe vorm is dat de Filipijnen altijd enthousiast te krijgen zijn over gezamenlijke ontmoetingen en activiteiten. Deze keer zijn het mensen die al vanaf 2013 onze trainingen gevolgd hebben. Wat we zelf hiervan willen leren is, of deze gezamenlijke business mentoring mogelijk beter functioneert dan individuele begeleiding.

Het programma is veelzijdig. We beginnen met een opening met cake, drinken en wat gezamenlijke games. Daarna worship, met daarbij een duidelijke boodschap die Ptr. Marlon brengt over Gods kijk op ons leven. Daarna begint een serieuze workshop, over “motivation”: je bent arm, maar er zijn wegen om daaruit te komen! Arm zijn is niet “Gods bestemming voor je leven” zoals het wel eens gebracht wordt. Of: “je moet je er maar bij neerleggen”. Het belangrijkste daarbij is dat er weer hoop en geloof komt dat eruit te komen is!!  Of zoals sommigen wel eens zeggen: armoede is meer een geestelijk probleem…..

Geef het niet op

Het getuigenis van Myke tijdens de Motivation workshop

Habakuk 2: 1,2,3

God leerde hem dat er altijd hoop is, en dat er mogelijkheden zijn om uit de armoede te komen. Ook al is het soms wel worstelen. Maar voor God is het nooit hopeloos – “..als het vertoeft, verbeid het, want komen zal het gewis”

‘Want Ik weet welke plannen Ik voor u heb,’ zegt de Here. ‘Met deze plannen heb Ik uw geluk voor ogen, niet uw ongeluk’.

De 2e helft van deze week is er een training in Montalban, een vervolg van de GYB training. De bedoeling is dat meerdere business plannen hieruit voortkomen. Willen jullie bidden dat dit nieuwe wegen voor deze mensen opent – zowel innerlijk als praktisch?

Ook is het eerste stuk van de SYB training afgerond met Mangyan people in Mindoro, voor een deel analfabeten. Maar de meest gemotiveerde mensen waar we mee mogen werken! Eind van deze maand hopen we in 3 extra dagen met hen klaar te komen.

GEBED: 1) We willen deze zaterdag Gods boodschap brengen dát er hoop is en in de kracht van God oneindig veel mogelijk is. 2) de training in Montalban, deze week en volgende week. 3) Graag zouden we zien dat we het werk met Compassion deze maand nog op gang kunnen brengen: moeders die zelf weer in staat zijn om voor hun kinderen te zorgen. 4) Joke moet binnenkort een knieoperatie hebben. En een lange tijd niet mogen lopen – daar ziet ze erg tegenop!

DANKPUNTEN: 1) De fijne vriendschap met Nick, die nu voor 3 maanden ons gaat ondersteunen en ervoor open staat om daarna mogelijk mijn rol als leidinggevende over te nemen. 2) de goede sfeer in het team 3) Van een ongeluk(je) met mijn enkel ben ik gelukkig veel beter afgekomen dan verwacht!

Bedankt voor jullie meeleven. Bronno & Joke

By | 2017-09-19T14:56:44+01:00 september 19th, 2017|Nieuwsbrief, Training, Tussendoor nieuws (BLOG)|Reacties uitgeschakeld voor Een nieuw experiment