Hoop voor de toekomst!

Hoop voor de toekomst!

De laatste 2 weken in de Filipijnen zitten er voor mij nu weer op. Een periode met mooie ervaringen, maar toch ook altijd weer onverwachte wendingen.

Motivatie training

Al een lange tijd worstelden we met coaching: hoe kunnen we de nieuwe ondernemer voor een langere periode begeleiden, omdat we weten dat alleen een training niet voldoende is? En verdieping van de contacten stelt ons beter in staat om hen in contact te brengen met God.
Onze eerste, experimentele “mentoring meeting” was echt een succes (bedankt voor jullie gebed). De motivatie training van Pons, samen met een persoonlijk getuigenis van Mike, hielp de armen om te geloven dat er nog ruimte mag zijn om te dromen en dat het voor Gods nooit hopeloos is. Want hopeloosheid verlamt je! Hun verzoek was om hiermee door te gaan, en naar ik verwacht gaat dit nieuws zich verder verspreiden.

Elfen

Met de motor ben ik op bezoek gegaan bij Elfren. Ondanks zijn lichamelijk handicap is hij een doorzetter. Tot nu toe kwam zijn bedrijf moeilijk op gang, en de kosten waren nog steeds hoger dan de inkomsten; de afzet van zijn poederzeep verliep moeilijk. Nadat we een Christen zakenman hierover benaderd hadden, kreeg Elfren een grote opdracht om 20.000 kg zeep te produceren! En helemaal bijzonder: de grondstoffen worden aangeleverd, de zeep wordt afgehaald, zodat Elfren zich volledig kan toeleggen op de productie.
Tijdens mijn bezoek vertelde Hij dat God altijd uitkomst geeft. Voor zijn toekomstige staf is hij bijbelstudies al aan het voorbereiden en een deel van zijn inkomsten wil hij aan MBC beschikbaar stellen om anderen weer te kunnen helpen. Want bij hem de draait alles om God!

 

... we kijken nu heel anders tegen onszef aan ...

Het was een erg emotionele afronding toen de Mangyan en Tagalog studenten getuigden hoe het MBC team hen echt geholpen had en ze hun hart voor hen open gesteld hadden. Ze zien uit naar onze volgende ontmoeting in november.... (klik hier)

We kunnen nu onderhandelen tegen concurrende prijzen....

Jenny: Voor de bergstam is de waarde van de MBC training dat ze hierdoor een veel beter zelfbeeld krijgen, omdat zij beseffen dat zij kunnen onderhandelen met andere zakenmensen en concurrenten. “… zaken mensen die op ons neerkijken en ons misbruiken, kunnen dat nu niet meer doen omdat we nu zelf geleerd hebben hoe we zaken kunnen doen….”

Wat ook veel waarde voor hen had is je kan analyseren wat de werkelijke productiekosten zijn, je daardoor de prijs van je product kan vaststellen en op grond daarvan kan onderhandelen tegen concurrerende prijzen …”

Dankpunten: 1) de mentoring meeting, 2) de wegen die geopend zijn voor Elfren.

Gebedspunten: 1) ons team is uitgebreid met Nick, een Filipijn. Samen willen we ontdekken of God hem wil gebruiken om de nieuwe directeur te worden van MBC (volgende keer meer daarover). 2) Het vinden van fondsen en donatie om beter in te kunnen spelen op de noodkreet van arme zendelingen en van kleine kerkjes.

En natuurlijk: morgen heeft Joke de operatie. Willen jullie daar ook voor bidden, dat het onderzoek en de mogelijke ingreep goed mogen uitvallen? 

Bedankt voor jullie meeleven. Bronno & Joke

By | 2017-10-02T17:30:45+01:00 oktober 2nd, 2017|Business, Nieuwsbrief, Sloppenwijk, Tussendoor nieuws (BLOG)|Reacties uitgeschakeld voor Hoop voor de toekomst!