Wereld wijd

De periode in Nederland zit er nu weer op. Het was een fijne tijd met Joke en de (klein)kinderen. Het was ook wel nodig i.v.m. de knie operatie van Joke. Maar het is goed om nu weer verder te kunnen gaan met het werk hier. Direct na aankomst ging het in volle kracht van start, en het ziet ernaar uit dat ons werkgebied zich aardig aan het uitbreiden is.

Asian Business and Investment Support

De internationale conferentie van business mensen, was vooral erop gericht hoe de ondernemers die succes hebben, kunnen bijdragen om in 50 jaar  af te rekenen met armoede van de landen in Oost Azie. Het was goed om te zien hoe overheid, ondernemers en sociale zorg daarvoor willen gaan, waarbij belangeloze inzet voorop staat. Onderdelen daarvan zijn mentoring van kleine bedrijfjes en financiering van ontwikkelings projecten. In de persoonlijke contacten is gesproken  over trainingen en opzetten van een Missional Business Center op andere locaties, dit alles in samenwerking met overheid en bedrijven. Maar ook het helpen van grote kerken om lange termijn hulp in de sloppenwijken op te kunnen zetten, samen met het uitdragen van het boodschap. We willen jullie vragen te bidden voor een concrete samenwerking met deze organisaties.

In het veld

In een stroomversnelling mochten we gesprekken hebben met meest  moeders om te zien wat de kansen van hun bedrijfje zijn en hoe ze kunnen groeien om ook aan anderen werk te kunnen bieden. Samen konden we bidden voor hun bedrijfjes en Gods zegen uitspreken over zowel geestelijke als praktische zaken. 9 december hebben we de volgende mentoring meeting gepland, met onze studenten uit de verschillende gebieden rondom Manila, voor verdere geestelijke en praktische (business) vorming. Zowel wij als de kleine ondernemers zien daarnaar uit.

Kort nieuws en gebed

  • Ons team breid zich steeds verder uit. Waaronder zowel vrijwilligers als on-call medewerkers: trainers, vertalers, administratie, adviseurs, fondswerving, netwerken. Graag gebed dat MBC een stabiele organisatie wordt, waardoor we in meer gebieden hulp kunnen bieden;
  • Er zijn gesprekken over de min of meer gesloten msl gebieden in het zuiden. Graag gebed dat we samen met de overheid daar toegang kunnen krijgen;
  • Ook zijn we ons aan het voorbereiden over het opzetten van centra als MBC in andere werelddelen. Ons team in Nederland staat daarvoor klaar. Graag gebed dat God ons daarin leidt en wij mogen herkennen wat Zijn wil daarin is.
  • Verder zoeken we iemand die een website kan ontwikkelen voor de verkoop van de producten de gezinnen maken. De verkoop is vaak de bottleneck, maar het meeste wordt verkocht via Facebook en andere websites.

Zegen en groet van Bronno en Joke.

By | 2017-11-25T09:17:57+01:00 november 25th, 2017|Business, Nieuwsbrief, Partners, Sloppenwijk, Tussendoor nieuws (BLOG)|Reacties uitgeschakeld voor Wereld wijd