In de bergen en in de stad

In de bergen en in de stad

Puerto Galera ligt op het eiland Mindoro, waar we in een kerkje in de bergen de Mangyan people mochten training. De meesten van hen zijn analfabeten. Sharon die met haar man daar een kerkje gesticht heeft, heeft een livelihood opgezet om de producten die in de bergen gemaakt worden te verkopen. En het lukt haar aardig. Over langere termijn willen we kijken of we hen kunnen helpen dit verder uit te breiden, zodat ze meer mensen kan helpen, als een onderdeel van hun zending in de bergen. De mooiste ervaring is om mensen die zo’n minderwaardig beeld van zichzelf hebben, kan helpen om zichzelf te zien als een uniek schepsel van God, met een bediening! En die ervaring gaat niet zonder tranen…….

Ook voor deze mensen geldt: “want wij zijn Zijn (Gods) maaksel, geschapen in Christus Jezus om goede werken te doen, die God van tevoren bereid heeft, opdat wij daarin zouden wandelen.” (Efeze 2:10)

De zaterdag hadden we een tweede “mentoring meeting”, waar we samen met een team van mentors, de ondernemers konden helpen om nieuwe mogelijkheden te ontdekken voor de toekomst. Deze meeting heeft een tweeledige functie: stabiliteit en groei van de business, maar ook het verder uitbouwen van onze relatie met hen. Nadat we begonnen zijn met een Bijbelstudie, heeft een spreker de basis gelegd over het uitbreiden van de markt, adverteren, kwaliteit en alles wat nodig is om met je bedrijf te kunnen groeien. In werkgroepen hebben ze plannen en een actielijst samengesteld, gericht op hun eigen bedrijfje voor nu en in de toekomst.

Graag jullie gebed voor een een verder uitbouwen van de samenwerking met de DTI, een overheidsinstantie die nieuwe bedrijfjes financiert en adviseert. Door ons contact met een Christen binnen de DTI, verwachten we dat dit nieuwe mogelijkheden biedt. We zijn dankbaar dat er de laatste tijd zoveel nieuwe contacten ontstaan zijn, waardoor we verwachten meer mensen te kunnen helpen. Zowel geestelijk als praktisch! Graag ook gebed dat Nick David, onze nieuwe medewerker, mag gaan ontdekken wat zijn lange termijn rol in MBC zou kunnen zijn en wat Gods plan daarin is.

Een groet van Bronno & Joke.

By | 2017-12-10T12:51:19+01:00 december 10th, 2017|Business, Nieuwsbrief, Training, Tussendoor nieuws (BLOG)|Reacties uitgeschakeld voor In de bergen en in de stad