Terugblik op 2017 en uitzien naar 2018

/, Training/Terugblik op 2017 en uitzien naar 2018

Terugblik op 2017 en uitzien naar 2018

Na een mooie, maar drukke tijd zijn Joke en ik weer samen in Nederland. En natuurlijk kijken we terug naar wat God dit jaar gedaan heeft en vooruit naar wat we mogen verwachten.  En inderdaad, er zijn heel veel dingen waar we dankbaar voor kunnen zijn!

Ons team is aardig uitgebreid. Een aantal trainers en mentors, maar ook vrijwilligers die op veel verschillende gebieden hun ondersteuning aangeboden hebben. Een daarvan is Nick, die na een proefperiode van 3 maanden zijn diensten aangeboden heeft als assistent directeur. Met in gedachten dat hij na een half jaar een belangrijk deel van de verantwoordelijkheid over zou kunnen nemen. Want vanaf het begin af aan was het verlangen dat het MBC als een locale organisatie voort zou kunnen blijven bestaan!

Relaties zijn in de Filipijnen heel belangrijk. Zowel met partners, maar ook voor het verkrijgen van de financiën om dit werk te kunnen doen. Hoewel de ontwikkelingen hiervan vaak langzaam gaan, ziet het ernaar uit dat er meer deuren open gaan voor een samenwerking met anderen organisaties, waaronder de overheid! Hoewel we voorzichtig zijn met verwachtingen, is het wel heel bijzonder dat we in de hoogste top van DTI (ontwikkelingswerk van de overheid) een enthousiaste broeder hebben ontmoet. We zien uit hoe God dit wil gaan gebruiken.

Meerdere projecten zijn (bijna) afgerond in 2017:

  • VastenAktie: trainingen in en rondom de stad Manila, onder moeders die vaak al een klein bedrijfje hebben. Hieruit is een 2-maandelijkse ontmoeting ontstaan (mentoring meeting), waar we beginnen met een bijbelstudie en aanbidding, en door persoonlijk advies de mensen een stap verder helpen met hun bedrijfjes.
  • Cordaid: financiële ruimte voor verdere ontwikkeling en het dekken van de algemene kosten. Het stelde ons onder andere in staat om een computerprogramma te ontwikkelen, waarmee we de 100-en mensen die we begeleiden kunnen volgen. Maar ook financiele ruimte om te zoeken naar uitbreiding van ons team.
  • CBM: training van 4 pastor trainiers, die nu aan ons team toegevoegd zijn en echt van harte het geestelijke combineren met praktische hulp aan de armen;
  • Good Neighbors: training van een Koreaanse ontwikkelingsorganisatie die op 5 eilanden in de Filipijnen werkzaam zijn en onze trainingsmateriaal en -methoden aanwenden om hun livelihood centra beter te doen functioneren.

Een gevolg is wel dat met het afsluiten van deze projecten hier andere activiteiten en fondsen voor in de plaats moeten komen. Graag jullie gebed dat God hier mensen toe beweegt.

Als we hierop terugkijken wat kunnen we dan dankbaar zijn voor alles wat God gedaan heeft, en de vele dingen die nu in beweging zijn. Hoewel het soms best spannend was, leer je des te meer hoe belangrijk het is om Hem te vertrouwen!!

Dit zijn zo even een groot aantal punten waar we God voor kunnen Danken. En natuurlijk zijn er een aantal dingen die we opnieuw voor Hem kunnen brengen in Gebed: het uitbouwen van de samenwerking met kerken en de overheid, het verdiepen van de relaties met de mensen waar we mee werken (voor praktische en geestelijke hulp). Mogelijk toegang tot de meer gesloten gebieden in de Filipijnen. En niet te vergeten de gesprekken die er zijn om hetzelfde werk in andere landen te kunnen opzetten. Maar vooral dat God ons stap voor stap leidt in wat op onze weg komt en waar we ons voor kunnen inzetten.

Zegen voor het nieuwe jaar en bedankt voor jullie ondersteuning – in gebed en financieel. Bronno & Joke.

By | 2018-02-19T03:59:27+01:00 januari 5th, 2018|Nieuwsbrief, Training|Reacties uitgeschakeld voor Terugblik op 2017 en uitzien naar 2018