Het werkgebied uitbreiden

/, Partners, Projecten, Training/Het werkgebied uitbreiden

Het werkgebied uitbreiden

Iets meer dan een week geleden zijn Joke en ik weer vertrokken naar de Filipijnen. Zolang Joke hier was, logeerden we bij Hans en Annemarie en genoten we van elkaar!

Doordat Nick David mijn taak overneemt wanneer ik in Nederland ben, kan alles bij MBC veel gemakkelijker blijven functioneren.

Nu na de feestdagen zijn we druk bezig om de activiteiten weer op gang te brengen: het voorbereiden van de trainingen in samenwerking met CCT en gefinancierd door Dorcas. Maar deze keer willen we ook bezig zijn met het uitbreiden van onze relaties met kerken, organisaties en met de overheid.

Dit geldt niet alleen voor de Filipijnen, maar ook andere landen komen op dit moment binnen ons gezichtsveld:

Een van de kernpunten nu is om na te gaan hoe we beter kunnen inspelen op de problematiek hier in het land. Zoals in Marawi waar door de oorlog veel vernietigd is. Opbouw van het land (onder andere door micro-businesses) is hier één van de meest belangrijke dingen, samen met het feit dat ze God nodig hebben om in plaats van oorlog, vrede te doen ontstaan. We beseffen dat dit moet beginnen in de harten van de mensen.

Een ander punt is dat nu Duterte de drughandel stevig aanpakt, de drugswereld het vuur aan de schenen gelegd wordt. Micha netwerk heeft het plan om samen met kerken te zien hoe we de drugshandelaars en -gebruikers kunnen helpen om tijdig uit deze wereld te stappen. Micro-business is daar een onderdeel van, om op een ander manier een inkomen te verwerven.

Ook kijken we naar de mogelijkheden van samenwerking met andere organisaties zoals “The Frontline”, een organisatie die begonnen met is evangelisatie vanuit bussen waarmee ze het hele land doortrokken. Enige tijd geleden hebben ze zich definitief gevestigd en werken daar nu onder andere met een school van zo’n 150 leerlingen en 2 livelihood centers. Door het contact met de locale overheid en de Barangays is dit een plek waar MBC bij kan dragen aan hun visie: de meer holistische benadering van zending.

Als MBC zien we als onze verantwoordelijkheid het poten van de zaadjes in een grond die goed voorbereid is. Water geven, verwijderen van onkruid en het uiteindelijk de zichtbare vruchten, is het werk wat God voortzet door de “arbeiders” die voor Hem werkzaam zijn. Het vraagt van ons om te vertrouwen dat God een volmaakt plan heeft en dat wij een klein onderdeel mogen zijn van zijn totale plan.

Dank: we zijn dankbaar voor de vele contacten die we aan het uitbouwen zijn voor samenwerking en ondersteuning op ons werkgebied. We hebben een fijn team om ons in te zetten voor het plan dat God met de armen heeft. Het is een voorrecht om daaraan te mogen bijdragen.

Gebed: willen jullie bidden voor de juiste partners om mee in zee te gaan? Ook voor een geestelijke doorbraak, omdat we geloven dat de kracht van God ver boven de verlammende invloed van armoede uit gaat. Hij kan nieuwe hoop en verwachting werken in de harten van mensen, als ze ervoor kiezen om Hem de ruimte te geven in hun leven.

Bedankt voor jullie ondersteuning – in gebed en financieel. Bronno & Joke.

By | 2018-02-20T07:47:19+01:00 februari 18th, 2018|Nieuwsbrief, Partners, Projecten, Training|Reacties uitgeschakeld voor Het werkgebied uitbreiden