Rijk geloof in een arme gemeente

/, Nieuwsbrief, Partners, Sloppenwijk, Training/Rijk geloof in een arme gemeente

Rijk geloof in een arme gemeente

Tondo, zaterdagmorgen: vandaag bezochten we een groep van pastors die zich fulltime inzetten voor het brengen van het evangelie onder de allerarmsten. Hierdoor ontstaan er allerlei kleine kerkjes in de armste sloppenwijken. Het geloof daar is nog net zo levend als bij de eerste gemeentes in Handelingen: “allen die het geloof hadden aanvaard, bleven bijeen en hadden alles gemeenschappelijk”. Tijdens het avondmaal wordt bij de wijn genezing geproclameerd, samen met de overwinning over de tegenstand (onder andere de geest van armoede). En de getuigenissen die hierdoor volgen, spreekt anderen aan.

In het opvolgende overleg met de groep van pastors van deze organisatie, hebben we afgesproken dat we in april beginnen met trainingen, met als doel dat zich dit kan uitspreiden over het uitgebreide werkgebied waar ze werkzaam zijn.

Training in Cavite: als vervolg op de training die Raymund en de anderen hebben gegeven, beginnen we met het evalueren van de business plannen. De meeste die de trainingen volgden hebben al een klein ‘bedrijfje’, maar zoeken naar mogelijkheden tot verbetering en waar mogelijk werk te kunnen creëren voor anderen. Samen met onze 3 nieuwe business plan evaluators, gaan we de komende weken daarmee aan de gang.

IHelp is een christelijke organisatie die in samenwerking met kerken en de overheid groepen moeders traint om samen te sparen. Maar als het geld er is, wat moet je daar dan mee? We zijn door hen benaderd om ze te helpen businesses te starten, maar dan ook direct in de verschillende gebieden in de Filipijnen waar ze werkzaam zijn. Ze verwachten in Mei de fondsen wel bij elkaar te hebben. We spreken dan over het trainen en begeleiden van zo’n 120 moeders. De oudsten van de kerkjes willen graag hierin bijdragen als coaches.

Voor ons team hebben we een training van 3 dagen georganiseerd. Waarbij samenwerking, communicatie, verantwoordelijkheid, verscheidenheid in karakters en andere zaken aan de orde kwamen. Vergeet daarbij niet de verschillen in cultuur, ook hier in de Filipijnen. Becky en Huub (hij is een Nederlander, al 25 jaar als zendeling in de Filipijnen), hebben ons daarin onderwezen. Een succes, maar wel iets om verder mee aan het werk te gaan!

Dank: we zijn erg blij met het uitbouwen van het partnerschap, juist met kerken en organisaties die zich voor 100% inzetten voor het brengen van het evangelie, samen met hulp voor de armen. Ook zijn we dankbaar voor de contacten met coöperaties, die er voor open staan om ons werk voor een deel financieel te ondersteunen.  Nick is hierin een enorme steun voor MBC (en natuurlijk ook de anderen, ieder op hun eigen werkgebied).

Gebed: willen jullie bidden voor de vervolgstappen in de concretisering van de samenwerkingen: IHelp – de spaargroepen in de kerkjes; FrontLine: evangelisatie samen met livelihood en onderwijs; Top Form: coöperatie die een training willen opzetten voor hun members; CCBB: een project met o.a. business voor degene die drugsverslaafd zijn/waren; PhilRads: trainingen als vervolg op rampen; Tondo: de kleine kerkjes in de sloppenwijken aldaar. De meeste organisaties zijn Christenen, die het uitdragen van het geloof hoog in het vaandel hebben staan!

Bedankt voor jullie ondersteuning – in gebed en financieel. Bronno & Joke.

By | 2018-03-21T15:41:08+01:00 maart 18th, 2018|Business, Nieuwsbrief, Partners, Sloppenwijk, Training|Reacties uitgeschakeld voor Rijk geloof in een arme gemeente