Vissers van mensen

/, Partners, Sloppenwijk/Vissers van mensen

Vissers van mensen

PhilRads en Dorcas: de voorbereidingen zijn gaande voor de wederopbouw van de gebieden waar de tyfoon Urduja in Biliran heeft huisgehouden. Het is een antwoord op de behoeften van gezinnen die zwaar getroffen zijn. Het doel is om samen met de plaatselijke kerk de overlevenden beter weerbaarder te maken tegen rampen. MBC zal het project ondersteunen wat betreft het livelihood voor een geselecteerde groep van  150 huishoudens in 6 Barangays.

Pressing on – doorzetten

Tijdens een OMF conferentie in Tagaytay mochten we zo’n 60 zendelingen ontmoeten die in verschillende gebieden werkzaam zijn: in gesloten gebieden, kerk stichten in de bergen, onderwijs van voorgangers etc. Het is goed om samen terug te kijken naar wat God gedaan heeft en vooruit zien naar de toekomstMaar het is ook goed om elkaar te bemoedigen voor de perioden dat alles lijkt tegen te zitten, en te zien dat uiteindelijk God door gaat (“PRESSING ON”).  Als MBC team weten we dat gebed onmisbaar is, ook omdat de tegenstander niet stil zit.

Als vervolg op een evaluatie van de laatste 5 jaren hebben we als MBC besloten om ons te focussen op locale groepen / kerken. Zodat we beter zicht hebben op de lange termijn begeleiding. We zijn ons bewust dat we meer aandacht moeten besteden aan een verandering van denken en mentaliteit. Wat we daarvoor nodig hebben is een betere samenwerking met pastors van locale kerken, die door wekelijkse ontmoetingen (waaronder discipelschaps-training) zorg dragen voor innerlijke verandering. Een verandering van denken, nieuwe hoop en verwachting en het maken van bewuste keuzes voor zowel hun eigen leven als voor de opvolgende generaties. Alleen God kan dat echt teweeg brengen.

Dank: we zijn dankbaar voor de samenwerking met PhilRads, en de voorbereidingen die we mogen treffen met nieuwe medewerkers. Maar ook dat we een stabiel team hebben waarin we elkaar aanmoedigen als alles goed loopt én als dingen tegen zitten.

Gebed: willen jullie bidden voor samenwerking met andere organisaties zodat MBC stabieler kan worden en minder financieel afhankelijk  is van Europa. Ook een uitbreiding van ons team met mentors en coaches, zodat we beter in staat zijn om voor een langere periode samen met de mensen op te trekken en te komen tot een geestelijke en mentale verandering.  Samenwerking met ABBCOP: kleine kerkjes in de sloppenwijken van Payatas.

Bedankt voor jullie ondersteuning – in gebed en financieel. Bronno & Joke.

Onze nieuwe webshop: shop.mbc4u.org

By | 2018-06-11T10:29:14+01:00 juni 9th, 2018|Nieuwsbrief, Partners, Sloppenwijk|Reacties uitgeschakeld voor Vissers van mensen